24/7 beschikbaar
 Gemiddelde klantbeoordeling van 9,3
 Altijd een oplossing op maat
 100% volledige ontzorging
 20+ jaar ervaring
bloed verwijderen uit tapijt

Bloed verwijderen en schoonmaken

Het verwijderen en schoonmaken van bloed is een heftige en lastige klus, vooral wanneer er voorafgaand een vervelend ongeval heeft plaatsgevonden. 

Wanneer er bij zo’n ongeval grote hoeveelheden bloed zijn vrijgekomen, raden wij aan om het verwijderen en schoonmaken van bloed uit te laten voeren door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Het team van Acuut Calamiteitendiensten heeft jarenlange ervaring in het verwijderen en schoonmaken van bloed.

Na het werk van Acuut Calamiteitendiensten is de locatie weer schoon, veilig en leefbaar. 

24/7 Beschikbaar

Gemiddelde klantbeoordeling van 9.3

Altijd een oplossing op maat

100% Volledige ontzorging van A tot Z

Hulp nodig bij het verwijderen en schoonmaken van bloed?

Bel dan naar Acuut Calamiteitendiensten. Wij helpen jou acuut bij deze calamiteiten en nemen al jouw zorgen weg. Je kunt 24/7 op ons rekenen.

Contact opnemen

    Bloed verwijderen en schoonmaken

    Het is altijd vervelend wanneer er thuis of op het werk een ongeval plaatsvindt waarbij bloed vrijkomt. Afhankelijk van hoe ernstig de situatie is en hoeveel bloed er op de locatie aanwezig is, raden wij het aan om het verwijderen en schoonmaken van grote(re) hoeveelheden bloed aan een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf over te laten. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn om bloed van anderen of jezelf te verwijderen en schoon te maken, zonder dat je over de juiste uitrusting beschikt.

    Het team van Acuut Calamiteitendiensten beschikt over de juiste uitrusting om zich tegen bloed te beschermen en de locatie daadkrachtig te kunnen reinigen. Wij zorgen er tot slot voor dat al het bloed veilig en verantwoord wordt afgevoerd. 

    bloed verwijderen uit gootsteen
    bloed verwijderen uit beddengoed

    Waarom moet bloed zo snel mogelijk verwijderd en schoongemaakt worden?

    Het is erg belangrijk om bloed zo snel mogelijk te verwijderen en schoon te maken, vooral wanneer het om grote hoeveelheden gaat. Wij geven je hieronder graag de 3 belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om het schoonmaken van bloed niet uit te stellen.

    Hygiëne en gezondheid: In principe is bloed niet onhygiënisch en ook niet ongezond, maar bloed kan wél ziekteverwekkers bevatten. Deze kunnen infecties veroorzaken wanneer ze niet snel worden verwijderd. Door bloed snel te verwijderen en schoon te maken, wordt het risico op verspreiding van ziekten dus verkleind. 

    Schade: Wanneer bloed lang op een oppervlak blijft liggen, kan dit ervoor zorgen dat dit oppervlak blijvend beschadigd raakt. Zo trekt bloed bijvoorbeeld vrij gemakkelijk in ondergronden van stof. Denk hierbij aan vloeren, kleding, meubels en dekens. 

    Wil je zo min mogelijk blijvende schade nadat er een ongeval heeft plaatsgevonden? Verwijder en reinig het bloed dan zo snel mogelijk én met de juiste producten en technieken.

    Psychologische impact: Veel mensen kunnen niet goed tegen bloed, wat natuurlijk volkomen logisch is. Het zien van bloed kan onder andere stress en trauma’s met zich meebrengen, omdat je telkens weer herinnerd wordt aan het voorval dat zich op deze locatie heeft afgespeeld.

    Door bloed snel te verwijderen en schoon te maken, zorg je ervoor dat deze gevolgen minder heftig zijn en dat je de nare gebeurtenis zo snel mogelijk kunt vergeten.

    Risico’s bij het verwijderen en schoonmaken van bloedresten

    Nu je weet waarom het belangrijk is om bloed snel te verwijderen, vertellen wij je graag wat meer over de risico’s en gevaren bij het schoonmaken van bloedresten. Het reinigen van locaties waar (veel) bloed is vrijgekomen is namelijk een specialistische taak. Hieronder lees je de 3 grootste risico’s bij het verwijderen van bloedresten.

    Blootstelling aan pathogenen: Bloed is dus niet onhygiënisch of ongezond, maar kan dus wél ziekteverwekkers bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan HIV, hepatitis B en C en andere bloed overdraagbare pathogenen. Word je aan deze pathogenen blootgesteld? Dan kan dat ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Je loopt extra risico op infectie wanneer er open wonden zijn of als de bloedresten niet adequaat en secuur worden verwijderd en gereinigd. Het is hierbij belangrijk dat de juiste beschermingsmiddelen worden gebruikt, zoals handschoenen, pakken en maskers van professionele kwaliteit. 

    Onvoldoende of verkeerde reiniging: Het onvoldoende of verkeerd reinigen van bloedresten is misschien wel het grootste risico bij het verwijderen en schoonmaken van bloedresten. Het is namelijk erg belangrijk om de juiste middelen en technieken te gebruiken om de bloedresten 100% te verwijderen. Wordt dit niet op de goede manier gedaan? Dan kan dit leiden tot blijvende geuren, vlekken en zelfs gevaarlijke residuen. 

    Let op! ‘Normale’ schoonmaakmiddelen zijn vaak niet sterk genoeg om de bacteriën en virussen in bloed effectief te verwijderen. Hiervoor heb je professionele biohazard schoonmaakmiddelen nodig.

    Het (onjuist) afvoeren van biologische stoffen (biohazard): Het verwerken en weggooien van met bloed besmet materiaal valt onder strenge Nederlandse regelgeving. Wanneer je je niet aan deze regelgeving houdt, kan dat leiden tot (hoge) boetes. Dit komt doordat het onjuist verwerken van biohazard afval schadelijk kan zijn voor het milieu. 

    Acuut Calamiteitendiensten heeft nauwe samenwerkingen met vuilstort bedrijven in Nederland, waardoor het afvoeren van biohazard afval efficiënt verloopt.

    bloedresten verwijderen keuken
    schoonmaken met vlekkenreiniger

    Bloed verwijderen en schoon laten maken door experts

    Het verwijderen en schoonmaken van bloed is een klus waar het team van Acuut Calamiteitendiensten je graag bij helpt. Onze medewerkers beschikken over de juiste materialen, methoden en kennis om elke locatie daadkrachtig te reinigen. Wij geven jou graag een aantal redenen waarom je het verwijderen en schoonmaken van bloedresten beter over kunt laten aan onze professionele medewerkers:

    Jarenlange ervaring: Het team van Acuut Calamiteitendiensten heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de schoonmaakbranche. Hierdoor vinden wij voor elke situatie een oplossing op maat, waarbij jij er zeker van kunt zijn dat wij de locatie pas verlaten wanneer alles schoon, veilig en leefbaar is.

    Specialistische uitrusting: Het verwijderen en schoonmaken van bloed brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Ons team beschikt over de juiste beschermende uitrusting en volgt strikte veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat de gezondheid van zowel onze medewerkers als van jou en jouw omgeving gewaarborgd wordt.

    Grondige reiniging: Wij streven naar een grondige reiniging van extreem vervuilde locaties. Wij gaan verder dan oppervlakkig reinigen: wij pakken ook de diepere lagen van de vervuiling aan. Het team van Acuut Calamiteitendiensten maakt gebruik van geavanceerde reinigingsmethoden en -apparatuur om ervoor te zorgen dat de situatie volledig gereinigd en gedesinfecteerd wordt.

    Hulp bij het verwijderen en schoonmaken van bloed

    Het team van Acuut Calamiteitendiensten heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het verwijderen en schoonmaken van bloed. Wij staan dan ook 24/7 voor jou klaar wanneer jijzelf of een bekende van jou hulp nodig heeft bij het schoonmaken van bloed na een ongeval. Nadat ons werk gedaan is, is de locatie weer schoon, veilig en leefbaar.

    Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

    team acuut calamiteitendiensten

    Onze experts staan voor je klaar!

    Bij Acuut Calamiteitendiensten begrijpen we dat elke situatie uniek is en een oplossing op maat verdient. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daarom streven we ernaar om altijd open en transparant te communiceren gedurende het hele proces, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe de werkzaamheden verlopen.

    Wij begrijpen dat een acute situatie enorm heftig kan zijn. Tijdens deze moeilijke tijden kun je er bij ons op vertrouwen dat we er altijd voor je zijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

    Mooie woorden van onze klanten

    De afgelopen jaren merkte ik dat mijn partner steeds meer spullen ging verzamelen en deze spullen steeds minder makkelijk kon weggooien. Het bleek om verzamelwoede te gaan. Omdat de situatie zo uit de hand liep, heb ik Acuut Calamiteitendiensten gecontacteerd. De mannen hebben eerst de enorme troep ontruimd en afgevoerd. Vervolgens hebben ze de woning erg netjes gereinigd. Het was een hele klus, maar ik ben blij dat ik weer in een opgeruimd en schoon huis leef!

    Emma
    Partner van hoarder (verzamelaar)

    Nadat er thuis in mijn privésfeer een nare gebeurtenis voordeed, heb ik Acuut Calamiteitendiensten ingeschakeld om de locatie schoon te maken. De mannen hebben keurig naar mijn verhaal geluisterd en zijn vervolgens erg professioneel te werk gegaan. Ondanks dat de ruimte erg vervuild was, hebben de heren de locatie schoon en netjes achtergelaten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over hun algehele dienstverlening.

    Erik
    Nabestaande

    Ze doen hun werk echt super. Vanaf nu zal ik elke ontruiming die ik begeleid alleen via Acuut Calamiteitendiensten laten lopen. Laatst heb ik de mannen voor het eerst ingeschakeld voor het reinigen van een extreem vervuilde situatie. Ook hier ben ik erg tevreden over.

    Maria
    Manager woongroep
    Vraag een offerte aan

    Neem contact met ons op

    Contact opnemen
    Hallo👋
    Waarmee kan ik je helpen? Neem vrijblijvend contact op voor advies en hulp.