24/7 beschikbaar
 Gemiddelde klantbeoordeling van 9,3
 Altijd een oplossing op maat
 100% volledige ontzorging
 20+ jaar ervaring
team acuut calamiteitendiensten

Schoonmaak na overlijden of lijkvinding

Het is vaak een zware, onveilige taak om na het (onopgemerkt) overlijden van een dierbare hun huis schoon te maken. De eerste periode na het overlijden van een dierbare is vaak emotioneel en moet er veel geregeld worden. Dit, terwijl je nog midden in het rouwproces zit.

De situatie doet ons ook wat, maar wij staan er verder van af en kunnen jou zo professioneel en in kalmte helpen en adviseren.

Na het werk van Acuut Calamiteitendiensten is de locatie weer schoon, veilig en leefbaar. 

24/7 Beschikbaar

Gemiddelde klantbeoordeling van 9.3

Altijd een oplossing op maat

100% Volledige ontzorging van A tot Z

Hulp nodig bij het schoonmaken na overlijden?

Bel dan naar Acuut Calamiteitendiensten. Wij helpen jou acuut bij deze calamiteiten en nemen al jouw zorgen weg. Je kunt 24/7 op ons rekenen.

Wij doen ons werk met liefde en respect voor de nabestaanden en zijn gesprekspartner als dat op prijs wordt gesteld.

Contact opnemen

    Schoonmaken na overlijden

    Het schoonmaken van een locatie na (onopgemerkt) overlijden is het proces van het reinigen, desinfecteren en eventueel ontruimen van een ruimte, nadat daar een sterfgeval heeft plaatsgevonden. 

    Het reinigen van een woning waar een overlijden heeft plaatsgevonden kan een traumatische werking hebben op het verdere verwerkingsproces. Het is daarom raadzaam om na deze traumatische gebeurtenis het schoonmaken van de woning over te laten aan professionals, zodat jij je kan focussen op wat écht belangrijk is. 

    Acuut Calamiteitendiensten heeft jarenlange ervaring in het schoonmaken van locaties waar een overlijden heeft plaatsgevonden. Wij zijn hiervoor 24/7 beschikbaar en helpen jou dan ook graag in deze heftige tijd.

    Gevaren bij het schoonmaken na overlijden

    Wij raden nabestaanden sterk af om de locatie waar een dierbare is overleden, zelf schoon te maken. Dit kan namelijk heftige gevolgen hebben voor het verwerkingsproces, zowel mentaal als fysiek. Wij leggen jou graag meer uit over waarom je het schoonmaken van deze locatie beter aan een professioneel en gespecialiseerd bedrijf kunt overlaten.

    Traumatische gevolgen

    Laten we bij de belangrijkste reden beginnen. Het schoonmaken van een locatie waar een dierbare is overleden, heeft traumatische gevolgen voor het verwerkingsproces van de nabestaanden. Het is een enorm heftige manier om geconfronteerd te worden met het feit dat één van je dierbaren is komen te overlijden. Onze professionals zijn opgeleid om hier deskundig mee om te gaan.

    Biologisch gevaarlijke stoffen (Biohazard)

    De kans is groot dat er op de locatie van overlijden biologische stoffen zoals bloed, urine of andere lichaamsvloeistoffen aanwezig zijn. Dit is allereerst erg schokkend, maar daarnaast ook erg gevaarlijk. Onze professionals beschikken over de juiste uitrusting om zich hiertegen te beschermen en daadkrachtig te kunnen reinigen. Wij zorgen er tot slot voor dat alle vrijgekomen stoffen veilig en verantwoord worden afgevoerd.

    Wie is er verantwoordelijk voor schoonmaken na overlijden?

    Ondanks dat veel mensen denken dat de politie of gemeente verantwoordelijk is voor de schoonmaakwerkzaamheden na een overlijdensgeval, is de directe familie (erfgenamen) volledig verantwoordelijk voor de schoonmaak na overlijden. Deze regel geldt altijd, tenzij het sterfgeval heeft plaatsgevonden in een openbare ruimte.

    Voor veel nabestaanden is dit een heftige taak. Daarom raden wij aan om deze werkzaamheden uit te besteden aan een professioneel bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Acuut Calamiteitendiensten staat jou graag bij in deze heftige tijd. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

    Afvoeren van persoonlijke eigendommen

    Nadat de locatie weer schoon, veilig en leefbaar is gemaakt, kunnen wij jou helpen met het afvoeren van persoonlijke eigendommen van de overledene. Gezamenlijk wordt er bepaald welke eigendommen bewaard moeten blijven en welke eigendommen afgevoerd mogen en kunnen worden. Op deze manier zijn wij een geschikte partner om de situatie voor jou als nabestaande zo dragelijk mogelijk te maken. 

    Acuut Calamiteitendiensten heeft nauwe samenwerkingen met vuilstort bedrijven in Nederland, waardoor het afvoeren van persoonlijke eigendommen efficiënt verloopt.

    Hulp bij het schoonmaken na overlijden

    Het team van Acuut Calamiteitendiensten heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan in het schoonmaken na overlijden. Wij staan dan ook 24/7 voor jou klaar wanneer er een (onverwachts) sterfgeval heeft plaatsgevonden. Nadat ons werk gedaan is, is de woning weer schoon, veilig en leefbaar. Zo kunnen de nabestaanden zich focussen op wat écht belangrijk is.

    Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

    Onze experts staan voor je klaar!

    Bij Acuut Calamiteitendiensten begrijpen we dat elke situatie uniek is en een oplossing op maat verdient. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daarom streven we ernaar om altijd open en transparant te communiceren gedurende het hele proces, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe de werkzaamheden verlopen.

    Wij begrijpen dat een acute situatie enorm heftig kan zijn. Tijdens deze moeilijke tijden kun je er bij ons op vertrouwen dat we er altijd voor je zijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

    Mooie woorden van onze klanten

    De afgelopen jaren merkte ik dat mijn partner steeds meer spullen ging verzamelen en deze spullen steeds minder makkelijk kon weggooien. Het bleek om verzamelwoede te gaan. Omdat de situatie zo uit de hand liep, heb ik Acuut Calamiteitendiensten gecontacteerd. De mannen hebben eerst de enorme troep ontruimd en afgevoerd. Vervolgens hebben ze de woning erg netjes gereinigd. Het was een hele klus, maar ik ben blij dat ik weer in een opgeruimd en schoon huis leef!

    Emma
    Partner van hoarder (verzamelaar)

    Nadat er thuis in mijn privésfeer een nare gebeurtenis voordeed, heb ik Acuut Calamiteitendiensten ingeschakeld om de locatie schoon te maken. De mannen hebben keurig naar mijn verhaal geluisterd en zijn vervolgens erg professioneel te werk gegaan. Ondanks dat de ruimte erg vervuild was, hebben de heren de locatie schoon en netjes achtergelaten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over hun algehele dienstverlening.

    Erik
    Nabestaande

    Ze doen hun werk echt super. Vanaf nu zal ik elke ontruiming die ik begeleid alleen via Acuut Calamiteitendiensten laten lopen. Laatst heb ik de mannen voor het eerst ingeschakeld voor het reinigen van een extreem vervuilde situatie. Ook hier ben ik erg tevreden over.

    Maria
    Manager woongroep
    Vraag een offerte aan

    Neem contact met ons op

    Contact opnemen
    Hallo👋
    Waarmee kan ik je helpen? Neem vrijblijvend contact op voor advies en hulp.